Det värsta

Är att jag inte känner att jag kan prata med någon. Jag är ensammast i världen och nu verkligen, verkligen ensam! Allt känns så hopplöst :/

Jag ska gå och bada, hoppas en elkabel går av så att jag ligger där som en uppsprucken korv och slipper allt.


Lyckans minut.


 

I sex månader hade jag hållt på att räknat ner. Jag kommer ihåg när det var 187dagar kvar som blev färre och färre tillslut var det en dag kvar till the BIG day. Det var jag och alla mina närmaste, vid 12-slaget grät jag av lycka med för första gången alkohol lagligt i kroppen. Idag får jag tillbaka samma känsla när jag ser små ivriga 17-åringar som tror att krogen ska göra livet så mycket bättre för dem.




Här har vi en bedårande bild från the BIG day från empys engångskamera!

Depression......

De senaste tre dagarna har jag lidit av någon form av depression, jag har inte velat göra nååångon ting och tycker för varje dag som går att jag bara blir fetare, blekare och dummare i huvet. Detta är absolut inte likt mig och de måste vara något för tillfället jag inte mår bra av, jag är ju alltid glad jag brukar alltid känna mig glad!! Följande har jag kommit fram till.

1. Skolan går inte som planerat jag börjar tappa motivationen och det blir inte bättre av mina föräldrars syn på utbildning då jag börjar tro att min mor skulle kunna offra livet för att jag inte skulle sluta på matten. De gör i princip allt och försöker uppmuntra mig till att fortsätta.
Jag däremot vet att jag kommer ta livet av mig den dagen då jag står där ska öppna brevet och ser ett stort IG på mitt matteprov då jag lägger ner 4 timmar om dagen och kommer göra de fram till januari på den här jävla skiten!!

2. Jag har inte kunnat träna på 1 ½ månad p.g.a förkylning och plugg. Nu är vägen sååå lång tillbaka tills där jag slutade.

Plötsigt får mig något att garva de är bilden här nedan som påminner så mycket om mig när jag får mina vredes utbrott över saker och ting ofta p.g.a min mor som den utlösande faktorn då jag hotar med att flytta hemifrån.


När ska man egentligen säga hej?

Idag nere i centrum såg jag min oppsition komma gående mot mig. Ett flertal gånger har vi råkat träffa på varandra utan att säga hej vilket känns lite pinsamt med tanke på att vi suttit i samma nämnd (dock inte samma parti) under snart två års tid.
Jag samlade mod till mig för att säga hej och i precis samma sekund som jag uttalade mig med ett svagt -hej kollade hon bort och folk som hörde mig trodde jag sa hej ut i tomma intet.

Detta är en otroligt pinsam situation jag hamnat i, de känns som de vuxit upp en vägg  mellan oss som man inte riktigt vet hur den står. Ikväll ska jag nog bryta denna vägg och säga hej, det börjar kanske bli dags nu.......

Humf.....

Varje termin kommer den trevliga kåravgiften som är obligatorisk hem i brevlådan på 330kr. Eftersom jag absolut inte vet vad dessa pengar går till har jag googlat lite och följande hittar jag på Su´s hemsida (som mer kanske skulle lika ssu´s hemsida.)

Genom att vi som studenter är organiserade i en kår så kan vi gemensamt driva de verksamheter vi behöver - som t.ex. andrahandsbokhandeln, HÖRS-restauranterna eller Frescatihallen.
Om du har ungefär samma behov som andra studenter och använder bara ett fåtal av de tjänster som kåren erbjuder så har du redan efter några veckor tjänat in de pengar som du betalar i kåravgift, och ju längre terminen går desto mer går du med vinst på ditt kårmedlemsskap

Rabatterna är beräknade på följande sätt:

Gymkort på SSIF: Avtalsstudenter 930 kr - övriga 1380 kr. Du tjänar 450kr.
SL kort: 4 månader stud sept-dec 1 600 kr - övriga 2 670 kr. Du tjänar 1070 kr.

Gällande kurslitteratur så har vi räknat på en terminskostnad för studentlitteratur a 2000 kr, varav 1000 kr på Campusbutiken med återförsäljning och 1000 kr på Akademibokhandeln till rabatterat pris.
Campusbutiken erbjuder återförsäljning upp till 65 % av nypris = du tjänar 650 kr.
Akademibokhandeln genomsnittlig studentrabatt 30% = Du tjänar 300 kr.

Hur mycket går jag i vinst på att betala kåravgiften är alltså följande:
Gymkort på SSIF: 0kr eftersom jag tränar i en barack till priset av 900kr för ett år. Jag utnyttjar alltså inte rabatten eftersom den endast avser de som tränar vid skolan.
SL kort: 0kr eftersom jag tjänar mer på att åka buss med remsa än att köpa SL kortet utnyttjar jag alltså inte denna rabatt heller eftersom rabatten endast avser busskort ej något annat.
HÖRS restaurangerna: Jag har inte ätit där någon gång i år. Förra året åt jag där engång då jag glömde ta med mig matlåda så förra terminen tjänade jag 5kr på de och denna termin 0kr än så länge.
andrahandsbokhandeln: En bra idé dock har mina böcker varit slut eller inte funnits när jag har varit där. Förra terminen hittade jag begangnade böcker av en tjej i korridoren. så min vinst på andrahandsbokhandeln är 0k förra terminen och 0kr hitills..

Detta skulle jag vilja att min kåravgift gick till ifall de nu envisas med att ha den kvar:

Gratis studentlitteratur som man lånar av skolan. (då kan man till och med höjja avgiften lite)
Studentrabatt på hela SL inte bara terminskorten.



Jag skulle kunna tänka mig något i form av detta ifall ja skulle  konfrotera de som kommit på detta ovanför.
"Ja men, de finns ju dem som inte har den möjligheten som du har för att få de billigare, var glada för deras skull och tänk vilken bra insats du gjort för de studenter"
Bara studenter som icke kan räkna ekonomi, inget annat!

På återseende / rullgardina!


Mycket gjort..

Idag har jag fått mycket gjort vad de gäller övning på självdiceplin och motivation till skolan. Efter mitt frukost intag bestående av Tacos åkte jag ner till centrum där jag satt fyra  intensiva timmar och läste samt skrev sammanfattningar i och ur min bok - Vår världs ekonomisk historia. Jag fick klart 80 sidor vilket innebär att jag nu bara har 100 kvar.....
Efter det kom min mor och gjorde mig sällskap över en middag vilket var trevligt. Vi besökte sedan vårt kanske inte allt för stora utbud av affärer i centrum där jag fyndade en bedårande kofta som fick följa med hem som belöning samt att jag håller på frysa ihjäl för varje dag som går.

Här är mina pluggtips:
1. Gör pluggandet roligt. T.ex sitter jag för de mesta nere i centrum när jag pluggar, de gör att jag varvar mellan att plugga och kolla på alla loosers. haha
2. Lek mogen. Det är ju moget att ta intiativet att plugga lixom, att leva in i rollen gör de ännu mer moget. (HAHAHA)
3. PLUGGA TIIILLLILLS DU DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRRRRRRRR.
4. DÖÖÖÖÖÖÖÖÖ SOM ETT DJUUUUUUUUR

Aggresionsproblem nummer una.

Jag har precis suttit och tampats med andragradsekvationer i min otroligt roliga mattematikbok 3000. Jag har gjort fyra tal på fyra timmar och min dator har blivit ihjälsparkad ett antal gånger i kombination med att jag skrikit och hatat allt i världen. Ett tag hotade jag med att ta livet av mig och ett annat hotade jag med att spränga världen.
När jag inte var arg på mig själv längre riktade jag istället min ilska mot boken och började kalla den för pitt-kuk formeln och att när jag var klar med den skulle den brinna i helvetet. Som straff fick jag tillbaka att talet jag kämpat med inte hade någon lösning..........


Den gammla goda gymnasietiden.

Jag satt och kollade igenom lite bilder och hittade några inte allt för snygga från mitt gammla poolparty jag hade tillsammans med några gymnasieklass kompisar för två år sedan. Det fick mig att le stort och tänka tillbaka på de tre roliga åren jag hade tillsammans med dem. Här kommer lite smakprov på vad vi sysselsatte oss med och vad jag saknar. 

1. Dra ner byxorna och visa rumpan för Lina och kristi genom glasrutan på plan 3, varje fredag som en god start på helgen.

2. Limma ihop egna minibomber för att kasta på frasse varje fredag på våran seriösa lektion staden&framtiden.

3. Skämma ut Kristi varje morgon då jag kom åkande eller knappt åkande kanske man ska säga i min fula lilla ruttna bil. Eftersom jag inte såg henne fören jag passerat busshållsplatsen när hon satt ner var jag tvungen att tvärnita och hastigt backa tillbaka och tuta så de blev lite extra pinsamt att hon känner mig.

4. Skolmaten och Jalapenon schasneis med sin köttryggsäck.

5. Budapest resan.

6. Alla lektioner som vi gjorde lite roligare.

7. Att mobba och vara dryg mot kristiiiii, fast när jag tänker efter var de typ hon som mobbade mig men jag var iaf dryg och de var de som räknades...

8. Jag var inte så aktiv på Svenska lektionerna sista året men när vi kom in på olika sätt att kommunisera på så frågade vår lärare ifall vi visste något prakt exempel, jag räckte snabbt upp handen och berättade att delfiner gjorde de under vattnet och ungefär lät -kuuuuuuuuuurrrrrrpiiiiiiiii. Efter de fick jag mycket beröm minsan!


Thumbnail Thumbnail 

Nu är de dags att sova och de kommer jag göra bra!

Svaret kom av sig självt.

I morse satt jag och kollade ut lite lämpliga bilder till Lisa som hon kan printa ut och plasta in til Axel, mitt i allt hittade jag den här snygga kärleksfulla bilden



Är den lämplig att skicka till sina f.d arbetsgivare?
Kanske har jag nu fått mitt svar angående hur den ser ut som petar och spottar ut snorkråkor på tunnelbane vagnarna?


Jag måste även påminna er om tävlingen i min blogg och denna gång inte om vilken designer som gjort en svindyr handväska, utan vilken bild som ska få äran att fylla min profil. Så håll er uppdaterade så kommer de kanditerande bilerna inom en snar framtid mina vänner!!!

Sjukling.

Jag har gått in på min tredje sjukvecka nu och denna vecka har de varit som värst. Idag har jag i stort sätt sovit hela dagen, vilket absolut inte är likt mig!!! Därmed har jag kommit rejält efter i min veckoplanering!!
Följande kurer har jag testat för att tillfriskna (vilket ej verkar ha gett resultat)

1. Leva som vanligt- alltså ett sjukt fast friskt liv.
2. Äta vitlök- och inte en ynka klyfta, här talar vi om en rejäl dos som hackades upp och svaldes ner med vatten.
3. 1liter apelsin juice- en riktig c-vitamins överdos!
4. Te och honung- i mängder, jag har i stort sätt levt på de!
5. Alkohol- en rejäl sup!
6. Huvudverkstabletter- hjälpte bara mot huvudvärken




Inget av följande hjälpte så ni behöver inte testa även om aftonbladet rekomenderar de.

Det är absolut inte coolt att nypa en tjej i rumpan när man är över 20.


Under de senaste året har jag mer och mer sätt en trend växa upp bland invandrar killar med ett utseende liknande något från mellanöstern, turkiet eller iran. Denna trend handlar om att förnedra och säga nedvärderande ord till tjejer då de inte visar respons på den uppmärksamhet de försöker locka till sig eller spela "coola" inför deras kompisar genom att säga lite mildrare nervärderande ord som "aboo kolla tjejen snygg gött du har", "vad kostar du då tjejen". När tjejen inte besvarar dessa grejjer utan försöker ignorera de går killarna till attack med lite grövre ord liknande "hora" och i många fall även (de som drabbat mig ett antal gånger) gå till attack och förnedrar fysiskt med taffsande och nypar i rumpan.

Varför måste dessa killar göra så här, har de blivit uppfostrade till att det är okej eller har de med deras kultur att göra? Det är aldrig så att jag sätt en thailändare, grek eller kines göra liknande saker.
Dem jag talar om är inte små kåta 14-åringar, utan personer som är runt 20-års åldern och uppåt som borde veta bättre och försöka framstå som riktiga män! Gå och nyp era morsor i rumpan istället och se om det är okej innan.

Jag säger bara en sak att det absolut inte är rätt sätt att locka till sig uppmärksamhet på och man framstår absolut inte som cool då man nervärderar någon annan!!! Vi tjejer gillar inte att ses som sexobjekt och vill inte bli nypta i rumpan då vi inte svarar på hur mycket vi kostar! Detta är bara något ni ser i era porrfilmer och inte i verkligheten


/ Er tillgivne vän Rullgardina med vettet på rätt sida!

Blondinbella och jag har inte samma uppfostran.

I torsdags läste jag något mycket roligt inlägg nämligen hurvida Blondinbella druckit vin till maten tillsammans med sina föräldrar och att detta har relaterat till att hon inte super lika mycket som alla andra. Det roliga var att av något f.d inlägg av henne tyvär kan jag inte hålla koll på vilket beskriver hon hennes 15års liv där hon och hennes kompisar söp sig redlösa på fest 3ggr i veckan. Detta liv hon beskriver var ett liv som hon levde för två år sedan och eftersom hennes föräldrar började bjuda sin 16-åriga eller var de kanske 15-åriga barn? på alkohol och visade att de var acceptabelt att dricka så har hon fått en mognare relation till de.(?)

Visst har man själv haft en och annan fylla men alltid någonstans i mitt bakhuvud har mina föräldrars konservativa åsikter till alkohol funnits och gjort att jag i många fall tänkt till när jag dricker. Unga super inte mer för att deras föräldrar inte bjuder på alkohol så där blondinbella spricker din teori. Även ifall de barn som  blir bjudna på alkohol vågar tala om för deras föräldrar att de dricker på fest mm är inte föräldrarna en hjälpande hand ifall alkoholens konsekvenser slår till när de ligger hemma och sover. Vem är det som bär ansvaret då ens 16-åring ligger däckad och förgiftad av alkohol? Den som introducerade alkohol som ett Okej eller den som satt regler för att alkohol inte är okej så länge föräldrarna bestämmer?


(guuuud detta borde jag sända in till svd, jag skulle skriva sååååååååå bra insändare)

sur.

Gud vad sur och arg jag är idag. De är fan inte rimmligt att anse att personen inte kan och ge IG när man är  1p ifrån Godkänt när lärarna själva att de man skrivit är för kortfattat.
Att de är kortfattat är ju en bedömmningsfråga inget som handlar om ifall man kan de eller inte.....

Ska fan skicka hot-mail!! nu är jag riktigt sur!

hahhahah ahahahaha

Dog nyss av garv och dör fortfarande av de. Bilden här nedan visar hur busshunter bryter foten av en fotograf och detta ska självklart klassas som en exklusiv nyhet i aftonbladet. Min favorit är ju självklart att han ser så himmla aggresiv ut på valet av bilder.

Basshunter bryter foten på fotograf

  Knuffades av scenen på repetitionerna - olyckan filmades


hahahahahah jag dör, EXKLUSIVT!!!!!!!!!! hahahah

Nu: dags att bli seriös...Frukost/lunch står på schemat, måste sedan iväg till skolan för att kolla om de har någon Matte C bok av nytt skick, tydligen kan vi inte använda någon med samma innehåll men annorlunda utsida.
Ska sedan läsa vidare i min bok -vår världs ekonomiska historia. Jag ligger redan före i schemat att plugga halvtid är slappisch :)

Något nytt.

Idag ska jag bege mig ner till bokhandeln för att investera följande:

Söderberg Johan- Vår världs ekonomiska historia.
Wiklander Ulla- Kvinnoarbete i Europa 1789-1950.
Freiden Jeffery- Global kapitalism "It falls and raise blablabla"

Låter spännande detta blir nog två givande månader tillsammans :)

MEN NU!!! Lunch jag har hostat snor tills jag nästan spyr hela morgonen därför har jag inte intagit något mer än varmt vatten med honung än så länge. Dags att bygga på formen!

Lite ändringar..

Idag var jag på en sk. introduktionskurs i matte C mitt ehm, inte speciellt favoriserade ämne! Hur som helst fick vi lite papper och information vad vi ska göra denna vecka. Min inställning när jag kom in var att detta skulle bli en svettig start och många tårar skulle fällas men slutade med att jag skrattadehögt inom mig när jag fick veta att de vi ska göra i 50 timmar framöver är att skriva vår egen studieplanering, köpa en mattebok och svara på lite onödiga frågor här kommer följande frågor som jag ska besvara på 50 timmar. haha


Moment 1 - Målformulering

Fundera över och skriv ner dina kortsiktiga och långsiktiga mål:


•   Vad har du för långsiktiga mål med dina studier? (tex att byta jobb, komma in på högskola  etc....)

•   Vad har du för mål med de kurser du sökt? (tex betygsmål....)

Moment 2 - Studieplan samt Veckoplanering

  •  Fundera över vilken studietakt du vill läsa på och ta kontakt med din kontaktperson om du vill förändra något i din Studieplan.

•  Skriv ut eller skriv av planeringen under "Min information/visa inlämningsdatum" som visar då dina inlämningsuppgifter ska vara inlämnade (dina deadlines) och anteckna dessa i din almanacka.

OBS! Det är väldigt viktigt att du kan hålla dessa tider.

•  Gör en "veckoplanering / skolschema" (månd - sönd) för vilka dagar och tider du kommer att studera och avsätt hellre mer tid än du tror att du behöver så att du har lite marginal.

Moment 3 - Arbetsmiljö/Ergonomi

Besvara följande frågor med hjälp av information på Internet: http://www.av.se/temasidor/skolweb/


•   Beskriv en bra arbetsställning (stolens inställning etc)?

•   Vad bör du tänka på vad gäller belysning?

•   Vilka ergonomiska hjälpmedel finns och vilka kan vara bra för dig?

•   Vilka fördelar kan du se med arbetsmiljön/Ergonomin när du studerar på distans?

Moment 4 - Distansstudier

Besvara följande frågor:


Vilka fördelar resp problem ser du med distansstudier?

Hur kan du göra för att lyckas med dina distansstudier?


Detta tog mig inte mer än 15min hahah jag måste missuppfattat uppgiften eller något om inte annat har jag ju fixat en veckas plugg på 15min hahah.

Nu kom min mami med sushi till mig adios!


RSS 2.0